25/11/11

Η εξειδίκευσις,της εξειδίκευσης.Ώ Εξειδίκευσις!

Ψάχνοντας για εργασία έπεσα στο εξής άρθρο απο το site http://www.kariera.gr

Εδώ το άρθρο.

Στο εξής άρθρο η αρθρογράφος κυρία Μίνα Μπαγιώτα παίζει με τα νεύρα μας και με την σωματική της ακεραιότητα.Αν και ακούστηκε κάπως απειλητικό εμείς σαν Σκατή Ευκαιρία δεν την απειλούμε αλλά της κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου οτι υπάρχει κόσμος και πέρα απο το ροζ συννεφάκι της που εξοργίζεται οταν διαβάζει λακαμίες!

Μιλώντας για την Αγγελική μια μαρκετίστρια και εισηγήτρια σεμιναρίων και κάτοχος διδακτορικού στη διοίκηση επιχειρήσεων,που αντί να αγανακτήσει που τα φερόμενα ως προσόντα της καταπατούνται απο μια κυβέρνηση και απο το καθεστώς των βλαχομπαρόκ εργοδοτών που κατα τύχη απο μηδενικά έγιναν μηδενικά με επιχειρηματική δραστηριότητα, η ίδια αφού πήρε ένα τσιμπούκι απο όλους αυτούς πήγε και εξειδίκευσε τις γνώσεις της...κι'άλλο!

Δηλαδή η κυρία Μπαγιώτα δεν μπορεί να καταλάβει οτι η εν λόγω κυρία έχει σκιστεί στην εξειδίκευση,και λέει οτι ο μόνος τρόπος για να μην την επηρεάσσει η κρίση είναι η ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση!Είναι μάλλον μακρινό απο το ροζ συννεφάκι της.

Έχει πλάκα το συγκεκριμένο απόσπασμα :
Η Μαρία λοιπόν με 10ετή εμπειρία σε εταιρίες διοργάνωσης συνεδρίων έχασε τη δουλειά της πριν 18 μήνες. Ξεκίνησε να αναζητά εργασία για αρκετούς μήνες, δεν βρήκε τίποτα και άρχισε να απογοητεύεται. Αποφάσισε λοιπόν να παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια και να επαναπροσδιορίσει τους επαγγελματικούς της στόχους.  Μαζί με την εισηγήτριά της κατέληξε ότι αυτό που της αρέσει πολύ και απολαμβάνει είναι να διακοσμεί και να στρώνει τραπέζια για επίσημα και ανεπίσημα δείπνα. Η Αγγελική της πρότεινε να στείλει επιστολές –στις οποίες θα παρουσίαζε το επαγγελματικό της προφίλ και θα εκδήλωνε το ενδιαφέρον της για τη συγκεκριμένη δουλειά- στις ξένες πρεσβείες που βρίσκονται στην Αθήνα και διοργανώνουν πολύ συχνά events και δείπνα. Η Μαρία το έκανε και έλαβε απάντηση από όχι από μία αλλά από έξι πρεσβείες. Όπως ήταν αναμενόμενο αποδέχτηκε την καλύτερη επαγγελματική πρόταση και σήμερα έξι μήνες μετά είναι πολύ ευτυχισμένη και απολαμβάνει όχι μόνο τη δουλειά της αλλά και τη ζωή της γιατί κάνει κάτι που πραγματικά αγαπάει.


Κοινώς η Μαρία έχει 10 χρόνια προυπηρεσίας στις εν λόγω εμετικές εταιρίες που ανάγουν την χλιδή σε κάτι το φυσικό και κακοπληρώνοντας φυσικά τους υπαλλήλους τους,και με την κρίση τα είδε σκούρα.Και αντί να αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει έσκασε λεφτά σε μουφέ σεμινάρια που διοργανώνουν ενίοτε καθηγητούληδες που το διδακτορικό τους πετάχτηκε στα σκουπίδια απο τα κρατικά πανεπιστήμια,η απλά είχαν τα λεφτά και πλήρωσαν για να εκπονήσουν έτοιμο διδακτορικό - τα ανώδυνα λέω εγώ,οπου τι εστί ανώδυνο διδακτορικό : παίρνω ενα θέμα το οποίο   η μόνη έρευνα που θα χρειαστεί θα είναι η βιβλιογραφική και τσουπ να ένας καθηγητούλης - σε κάποιο απο τα ιδιωτικά κολλεγιάκια στα οποία φυσικά δεν γνωρίζουν πως να γράψουν σωστά μια εργασία.Και η Μαρία κατέληξε με την εισηγήτρια οτι της αρέσει να στρώνει τραπέζια και να τα διακοσμεί.
Σχόλιο Σκατής Ευκαιρίας : Και για όλο αυτό χρειάστηκε να πας ρε κοπέλα μου να σου φάνε τα κοράκια τα λεφτά σε μουφοσεμινάρια?
Επίσης το άρθρο αναφέρει οτι η Μαρία απολαμβάνει πλεόν την δουλειά της.
Τα ερωτήματα της Σκατής Ευκαιρίας προς την αρθρογράφο είναι τα εξής :
1)δουλεύει ημιαπασχόληση?
2)τι μισθό έχει?πάνω απο 5 ευρώ την ώρα αποκλείεται.
3)δουλεύει κάθε μέρα ή όποτε την χρειάζονται?
4)δουλεύει σαν υπάλληλος της πρεσβείας ή υπο του δουλικού καθεστώτος εταιριών παροχής εργαζομένων?


Έστω και με ένα απο τα παραπάνω πρέπει να είσαι πολύ αξιολύπητος για να απολαμβάνεις την εργασία σου.Γιατί ο Τζάμπας πέθανε όπως έγραψα πιο κάτω.Δεν μπορεί ο καθένας να υποτιμά έτσι τον κόπο σου!Ακόμα και αν σου αρέσει αυτό που κάνεις!


Με λίγα λόγια η αλλαγή καριέρας δεν είναι «ταμπού» στις μέρες μας. 
Ταμπού δεν είναι.Αστείο είναι!


Όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να δούμε τον εαυτό μας μέσα στο νέο επαγγελματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι της επικοινωνίας στρεφόμαστε στα social media(επειδή μάλλον δεν σας κάθεται καλύτερη ευκαιρία), οι μηχανικοί στα φωτοβολταϊκά(αφού αυτά επιδοτούνται) και οι αγρότες στα βιολογικά προϊόντα(τα βιολογικά προιόντα δεν είναι κάτι καινούργιο).


Και το τελευταίο και πιο εξοργιστικό : Όλα αλλάζουν και εμείς ανεξάρτητα από την ηλικία μας πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα.
Δηλαδή σύμφωνα με την κα Μπαγιώτα αν κάθε πρωί έπρεπε να κάνουμε σεξουαλικές χάρες στους εργοδότες θα το απέδιδε ως καινοτομία στην εποχή που όλα αλλάζουν στηρίζοντας την άποψη της μόνο σε στερεότυπα.Όταν στηρίζεις το οτι ακολουθώντας έναν εργασιακό Μεσαίωνα αυτό σε καθιστά ταυτόχρονα προοδευτικό και καλό στην δουλειά σου,ενώ όσοι δεν ακολουθουν την αηδία που προτείνεις ταυτόχρονα τους περιθωριοποιείς τότε μάντεψε τι θα γίνει...θα βρεις κάποιους υποστηρικτές!


Εγώ λέω να συνέλθετε κυρία μου και να μιλήσετε με φυσιολογικούς ανθρώπους αντί να γράφετε στο twitter πόσο περίεργο σας φαίνεται που είναι άδειο Παρασκευή Βράδυ το Κολωνάκι

2 σχόλια: